100 Suomen vauhdittajaa valitsivat vuoden johtamisteoksi Johtajatulet 2017 -tapahtuman

 

Kiasma teatterissa kokoontuivat torstaina 30.11. viimeisen kerran yhteen 100 Suomen vauhdittajaa -ohjelmaan valitut vauhdittajat. Iltapäivän teemana oli johtaminen.

Tilaisuuden avasi Kauppalehdenkin pörssiyhtiöiden parhaaksi johtajaksi vuosi sitten valitsema Martela Oyj:n toimitusjohtaja Matti Rantaniemi, jonka kehityspolku moderniksi johtajaksi kävi kulmahuoneesta ihmisten keskelle. Omaa johtamisfilosofiaansa avaavassa puheenvuorossaan hän korosti, kuinka työyhteisön kulttuurin rakentaminen ja muuttuminen lähtevät toimitusjohtajasta itsestään ja kuinka tärkeää yhteiselle onnistumiselle on hyödyntää koko organisaation kyvyt ja osaaminen.

Verohallinnon viestintäjohtaja Mikko Mattinen puolestaan rohkaisi kanssavauhdittajiaan kokeilukulttuuriin, jossa mokailu kuuluu asiaan.

Vauhdittajatilaisuus huipentui Vuoden johtamisteko -kilpailun palkintojen jakoon. Kilpailussa etsittiin hyviä johtamistekoja paremman johtamisen ja Suomen puolesta. Yhdentoista vauhdittajilta saadun erinomaisen ehdotuksen joukosta Momentouksen Advisory Board ja Momentouksen johto Vuoden johtamisteoksi Suomen Partiolaisten järjestämän Johtamistulet -tapahtuman, jossa nimekäs joukko suomalaisia kokeneita johtamisosaajia ja 2000 partiolaista kokoontui elokuussa Evon metsässä johtamistulilla keskustelemaan, jakamaan ja myötävaikuttamaan paremman johtamisen puolesta. Palkintoraati perusteli valintaansa seuraavasti:

”Suomi tarvitsee tulevaisuudessa entistä sitoutuneempia ja innostuneempia johtajia. Kipinä hyvän johtamisen edistämiseen sytytetään parhaimmillaan jo nuorena.  Kun johtamisen vahva kokemus ja näkemys kohtaa yhteisillä leiritulilla uuden sukupolven innostuksen, voi tämä kokemus parhaimmillaan innostaa tämän päivän nuoria ottamaan vastuuta tulevaisuuden paremmasta johtamisesta ja paremmasta Suomesta.”

Palkinnon vastaanottivat Johtajatulet 2017 -tapahtuman johtaja Janne Costiander ja Joonas Hirn (kuvassa) Suomen Partiolaisista. Johtajatulia vuoden johtamisteoksi ehdotti Elina Liippola.

 

100 Suomen vauhdittajaa -ohjelma

Johdon suorahakuyritys Momentous toteutti Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 100 Suomen vauhdittajaa -verkostoitumis- ja johtamisohjelman, jonka tavoitteena on ollut edistää suomalaista johtamista verkostoitumisen avulla ja saattaa suomalaisen yhteiskunnan ja suomalaiset johtajat tutummaksi toistensa kanssa sekä rohkaista osallistujia tuomaan suomalaiseen työelämään parempaa johtamista ja menestymistä.

Yhteiset tapahtumat ja yritysvierailut ovat tarjonneet erinomaisen mahdollisuuden verkostoitumiseen yhteiskunnan, kulttuurin, politiikan, talouden ja yritysten päättäjien kanssa. Ohjelma toteutettiin yhteistyössä Perheyritysten Liiton, Kauppalehden ja Barona Groupin kanssa.