(Työ)elämää ja suorahakua

Ajatuksiamme (työ)elämästä, suorahausta ja johtamisesta, kirjoittajina Momentouksen ja kumppaneidemme asiantuntijat.

Palaa blogin etusivulle

Aika tarkentaa fokus

Vuoden ensimmäinen kvartaali on takana. Jos alkuvuoden kiireet ja lähestyvän lomakauden mukanaan tuomat aikataulupaineet ovat päässeet puurouttamaan sekä suunnan että tavoitteet, on nyt viimeistään syytä tarkentaa fokus ja etsiä siitä hyvä aikaansaamisen voima johtoryhmälle alkukesään.

1 — Tarkentakaa yhteinen näkemys suunnasta. Tiivistäkää jokainen oma näkemyksenne strategiasta ja miten se vaikuttaa johtamiseenne. Ihannetilanteessa ollaan, jos keskustelukierroksen päätteeksi ymmärrys suunnasta on melko lailla yhteinen.

2 — Määritelkää tekemisellenne tavoitteet. Moni johtoryhmän vetäjä yllättyy, miten erilainen käsitys johtoryhmän jäsenillä on operatiivisista prioriteeteista.

3 — Monet tärkeiksi naamioituvat asiat pyrkivät sekoittamaan hienoa, fokusoitunutta tekemisen suunnitelmaa. Hyvä kysymys päivän päätteeksi on, teinkö tänään oikeita asioita.

4 — Jos tietyn avainhenkilön suoriutuminen mietityttää toistuvasti, sopikaa suora keskustelu roolin tavoitteista ja henkilön tarvitsemasta tuesta ja seuratkaa tilanteen kehittymistä. Vastuullista johtajuutta on varmistaa oikeat henkilöt johdossasi.

5 — Tunnetason mukaan ottaminen tavoitteisiin sytyttää ja sitouttaa enemmän kuin numeraaliset tavoitteet. Onnistumisen halu on valtava voimavara.

Fokuksen tarkentamiseksi voi kysyä itseltään esimerkiksi:

  • Onko suuntamme selkeä ja näkemyksemme siitä johtoryhmässä yhteinen?
  • Mitkä ovat tekemisemme tavoitteet ja missä niiden suhteen mennään?
  • Missä haluamme onnistua juuri tänä syksynä?
  • Miten voisimme auttaa toisiamme onnistumaan entistä paremmin?
  • Miten haluamme henkilöstömme ja asiakkaidemme kokevan meidät johtajina ja mitä itse voin tehdä sen eteen?
  • Käytinkö tänään aikani oikein?

Johdon auditoinnin avulla pääset tarkastelemaan avainhenkilöidesi potentiaalia ja saat täsmällisempiä keinoja yksilöiden johtamiseen, jotta he suoriutuisivat ja kehittyisivät roolissaan parhaalla tavalla.