(Työ)elämää ja suorahakua

Ajatuksiamme (työ)elämästä, suorahausta ja johtamisesta, kirjoittajina Momentouksen ja kumppaneidemme asiantuntijat.

Palaa blogin etusivulle

Alaisen näkökulmasta

Johtajana menestyminen ei ole kiinni iästä tai kulttuuritaustasta. Olennaista on sopiva toimintaympäristö ja omien vahvuuksien hyödyntäminen.

Parinkymmenen vuoden urani aikana olen seurannut alaisen vinkkelistä usean eri tyyppisen toimitusjohtajan työskentelyä. Esimiehenäni on ollut seitsemän eri toimitusjohtajaa; iältään 30–60 vuotta, kolmea eri kansallisuutta.

Paras esimiestoimitusjohtaja oli 35-vuotias aloittaessaan tehtävässä. Aikaisempaa toimitusjohtaja-kokemusta hänellä ei ollut, mutta empatia oli huipussaan, eikä hän vaikuttanut epävarmalta tiukimmissakaan tilanteissa. Arvostukseni saa myös 60-vuotias konkari, joka oli liike-elämässä kaiken nähnyt. Hän oli ehkä vähän jäykkä, mutta huokui luonnollista karismaa. Pieniä puutteita johtamistaidossaan hän paikkasi juuri kokemuksen tuomalla arvostuksella, ja sai siten organisaation taakseen ja tuloksia aikaiseksi.

Ikä ei juuri korreloi toimitusjohtajan hyvien ominaisuuksien kanssa. Tapoja ottaa organisaatio haltuun ja ansaita luottamus, on useita. Nuorempi saavuttaa tunneälyllä sen, mitä vanhempi vuosien tuomalla kokemuksella.

Tuloksia kulttuurista riippumatta

Toinen havaintoni on kulttuuritaustan merkityksettömyys. Parhaimmaksi arvioimani toimitusjohtaja tuli Etelä-Euroopasta, missä johtamistapa on usein hyvin autoritaarinen. Silti hän pystyi erinomaisesti sopeutumaan pohjoismaiseen johtamiskulttuuriin, eikä eteläeurooppalaisuus näkynyt päivittäisessä johtamisessa lainkaan.

Toisaalta kulttuurieroja voi tunnistaa suomalaisissakin. Pohjalainen johtaa järkähtämättömillä periaatteilla ja pysyy sanojensa takana – se toimii hyvin stabiilissa ympäristössä. Savolainen katsoo asiaa usealta eri kantilta ja muuttaa suuntaa nopeastikin, jolloin organisaatio joutuu tekemään enemmän töitä yhteisen suunnan säilyttämiseksi. Kummallakin tavalla saa tuloksia aikaiseksi, mutta luultavasti parhaiten itsensä näköisillä liiketoiminta-alueilla.

Toimitusjohtajan tehtävässä onnistumisessa painavat siis kokemukseni mukaan eniten persoona, liike-elämän kokemus ja kyky sopeutua erilaisiin toimintaympäristöihin.

Kirjoittaja on yksi 100 Suomen vauhdittajaa -ohjelman osallistujista. 100 Suomen vauhdittajaa on johtajien verkostoitumisohjelma, jonka Momentous toteuttaa vuosina 2013–2014 osana yhteiskuntavastuutaan. Kirjoitus on julkaistu ensimmäisen kerran huhtikuussa 2014.