Toimitusjohtaja, Turun Yliopistosäätiö

Turun Yliopistosäätiö hakee toimitusjohtajaa.

Hallitsetko monipuolisen sijoitusomaisuuden pitkän aikavälin hoidon? Inspiroidutko tieteen edistämisestä ja Turun yliopiston tukemisesta?

Turun Yliopistosäätiön toiminnan tarkoitus on Turun yliopiston toiminnan tukeminen ja sen tarkoitusperien edistäminen. Turun Yliopistosäätiö sr on perustettu vuonna 1927.

Yliopistosäätiöllä on oman pääoman lisäksi yli 80 testamentti- ja lahjoitusrahastoa, jotka jakavat apurahoja lahjoittajien määräämiin tarkoituksiin. Yliopistosäätiön sijoitusmaisuus on runsaat 63 M€ ja se jakaa vuosittain Turun yliopistolle ja sen tutkijoille satoja apurahoja. Jaettu tuki on ollut keskimäärin yli 1,5 miljoonaa euroa vuodessa, Yliopiston 100-vuotisjuhlavuonna 2020 tuki oli kuitenkin yli 2,6 miljoonaa euroa.

Yliopistosäätiöllä on sijoitusomaisuuden lisäksi useita tunnettuja kulttuurikohteita kuten Liedon Vanhalinna, Bengtskärin majakka ja Alvar Aallon suunnittelema Villa Tammekann Tartossa. Säätiön toimisto sijaitsee Turun historiallisessa keskustassa Maaherran makasiinissa.

Säätiön pitkäaikainen asiamies siirtyy 1.8. 2021 alkaen puolipäivätoimeen vastaamaan säätiön varainhankinnan käynnistämisestä ennen siirtymistään eläkkeelle vuonna 2024. Säätiön henkilökuntaan kuuluu valittavan toimitusjohtajan ja puolipäivätoimisen asiamiehen ohella kaksi muuta tehtävissään kokenutta ammattilaista.

Säätiön toimitusjohtaja huolehtii ja vastaa säätiön toiminnasta ja tarkoituksen toteuttamisesta kokonaisvaltaisesti. Toimitusjohtajan tehtävä painottuu sijoitusomaisuuden ja säätiön talouden hoitoon. Säätiön varainhoidossa korostuvat suunnitelmallisuus ja tuoton varmistaminen pitkällä aikavälillä. Sijoituspolitiikassa korostuvat noteerattujen osakesijoitusten ohella suorat kiinteistö- ja asunto-omistukset sekä private equity -sijoitukset. Lisäksi toimitusjohtaja vastaa säätiön hallituksen ja hallintoneuvoston kokousten valmistelusta ja päätösten toimeenpanosta sekä hoitaa säätiön päivittäisen hallinnon.

Apurahatoiminnan valmistelusta vastaavat säätiön tieteelliset asiantuntijat puheenjohtajansa johdolla. Edellytämme toimitusjohtajalta kykyä säätiön kokonaisvaltaiseen kehittämiseen pienessä mutta tehokkaassa työyhteisössä ja läheisessä yhteistoiminnassa Turun yliopiston johdon kanssa. Tarjoamme ainutlaatuisen näköalapaikan yliopisto- ja säätiömaailmaan sekä hyvät paikalliset ja kansalliset yhteistyöverkostot.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi palkkatoivomuksineen 12. maaliskuuta 2021 mennessä. Liitäthän hakemukseesi CV:n sekä sivun mittaisen motivaatiokirjeen.

Lisätietoja tehtävästä antaa hallituksen puheenjohtaja Tuomo Lähdesmäki ti 16.2. klo 8–11, to 18.2. klo 8–11 sekä ti 23.2. klo 8–11, puh. 050 587 9648.

Hae paikkaa / Submit your application

 • Sallitut tiedostomuodot: txt, doc, docx, pdf, rtf, odt.
 • Sallitut tiedostomuodot / Allowed file formats: txt, doc, docx, pdf, rtf, odt, xlsx, xls.

 • Sallitut tiedostomuodot: txt, doc, docx, pdf, rtf, odt.
 • Sallitut tiedostomuodot / Allowed file formats: txt, doc, docx, pdf, rtf, odt, xlsx, xls.

 • Hakemuksesi jättämällä annat suostumuksesi meille luovuttamiesi henkilötietojen käsittelyyn vain tässä nimenomaisessa rekrytointitoimeksiannossa. Jos rastitit kohdan Haluan tulla huomioiduksi myös muissa vastaavissa hauissanne, säilytämme  tietosi rekisterissämme kaksi (2) vuotta, jollet peruuta suostumustasi henkilötietojesi käsittelyyn ilmoittamalla meille siitä erikseen. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä ja tietosuojakäytännöistä

  By sending your application, you give your consent that Momentous can process your personal information exclusively for this recruitment. If you ticked the box “Momentous may use my information also when searching for suitable candidates for other similar positions” we will store your personal information in our register for two (2) years unless you cancel your consent with a separate notice. Read more about the processing of personal data and the data privacy practices of Momentous Oy.
  Read more Data protection

  * Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia / Fields marked with an asterisk (*) are required