(Työ)elämää ja suorahakua

Ajatuksiamme (työ)elämästä, suorahausta ja johtamisesta, kirjoittajina Momentouksen ja kumppaneidemme asiantuntijat.

Palaa blogin etusivulle

Johtaminen murroksessa – pehmojohtamiseen on totuttava

En uskonut aloittavani artikkelia näin raflaavalla väitteellä, sillä olen aina yhdistänyt johtamiseen valtaa, konkretiaa ja päätöksentekovoimaa. Olin kuuntelemassa jokin aika sitten Hankenilla Jos de Blokia, joka on perustanut Buurtzorg-nimisen non-profit organisaation. De Blok kertoi, miten toimintaa on kasvatettu kahdeksassa vuodessa kokonaisuudeksi, jonka liikevaihto on nyt 300 miljoonaa euroa ja työntekijöitä on 9000. Kasvuluvut ovat merkittäviä, mutta vielä merkittävämpää ehkä on se, miten tuloksiin on päästy – ja vieläpä noin 35 % halvemmalla mitä valtion tarjoama vastaava palvelu ja huomattavasti paremmalla asiakastyytyväisyydellä.

Tässä vaiheessa kiinnostukseni oli jo varsin korkealla, mutta kun de Blok kertoi, ettei yhtiössä ole johtoryhmää eikä oikeastaan toimitusjohtajaakaan, olin täysin hämmentynyt. Buurtzorgin malli tarkoittaa oleellista muutosta siihen, miten yrityksiä voidaan jatkossa hoitaa, ainakin osaamisorganisaatiota. Buurtzorgin mallissa korostuvat itseohjautuvuus, vision merkitys tekemiseen, ketteryys ja ratkaisulähtöisyys. Tähän on helppo yhtyä.

Kuuntelin lauantaiaamulla Yves Morieux’n TedTalk-esitystä tehokkuuden lisäämiseksi. Merkillepantavaa esityksessä oli, kuinka Morieux, joka toimii partnerina Boston Consulting Groupissa, kertoo, etteivät KPI ja mittaaminen tuo tehokkuutta kuten konsulttimaailmassa on tähän asti pidetty itsestään selvänä. Päinvastoin – Morieux väittää, että toimiva yhteistyö suhteessa vahvaan yksilösuorittamiseen on huomattavasti tehokkaampaa.

Minun mielestäni johtamisessa on kyse siitä, miten yhteistyö saadaan organisaatioissa toimimaan mahdollisimman hyvin. Avainasemassa ovat silloin luottamus, autonomia, itseohjautuvuus ja ratkaisujen etsiminen. Tarvitaanko tähän johtajia vai onko johtaja nyt ja tulevaisuudessa pitkälti coach, jonka kanssa ideoita pallotellaan? Nähtäväksi jää, miten johtaminen kehittyy ja kuinka paljon uskalletaan muuttua. Ainakin Buurtzorgilla uskallettiin…

Kirjoittaja Kim Pomoell on Momentouksen perustaja, joka perheyhtiöön Pietarsaareen siirryttyään jatkaa vaikuttamista Momentouksessa sen Advisory Boardin jäsenenä.