(Työ)elämää ja suorahakua

Ajatuksiamme (työ)elämästä, suorahausta ja johtamisesta, kirjoittajina Momentouksen ja kumppaneidemme asiantuntijat.

Palaa blogin etusivulle

Kulttuurimuutoksen keinoja

Olin viime viikolla Ellun Kanojen Dialogin ja Elisa Oyj:n emännöimässä Hyvästi Lasikatto -keskustelutilaisuudessa. Paikalla oli tasokas edustus naisia keskustelemassa johtamisesta, digitalisaatiosta, naisten urakehityksestä. Ilona Rauhalan haastateltavana oli Anni Ronkainen. Tässäpä keskustelun esimerkeistä kooste keinoista tehdä kulttuurimuutosta.

1. Kulttuurimuutosta pitää johtaa vielä vahvemmin kuin strategiaa.

2. Keskustele selkeä yhteinen tavoite kulttuurille ja mitä se tarkoittaa tavoitekäyttäytymisen kannalta. Entä mitä käytöstä ei toivota. Kulttuuri saa ja sen PITÄÄ ohjata vahvuuksia käyttöön. Kuten asenne Fail Fast – Scale Fast ja Happy Failing – Happy Learning tai Jaa aina oppisi. Kokeilevassa kulttuurissa ei toimi normi Jory-hyväksyttämis- ja hankkeistamiskulttuuri. Päätösvalta on vietävä alemmas, nopeammaksi. Lopettakaa se hankkeistaminen.

3. Reverse mentoring – johtaja ja digiasiantuntija vaihtavat oppijan roolit. Uutta liiketoiminnaksi muuntuvaa ajattelua syntyy.

4. Diversiteetin kovat hyödyt pöytään. Nainen miesten joukossa on seuraavaa: Parempaa kuluttajan ymmärrystä. Parempaa liiketoimintamahdollisuuksien tunnistamista, laajempaa ajattelua. Monipuolisempaa riskiarviointia. Korkeampaa moraalia. Mitäs luulet, löytyykö VW:n Senior Managementista naisia? Hups, VW-pojat, tulikos kuplassa melkonen moka? So sorry for you.

5. Siilojen purkua voi edistää digitalisaation keinoin. Data ja lean tuloksineen puhukoon puolestaan. Digidata näyttää todellisuutta siitä, miten kuluttaja oikeasti käyttäytyy. Ei auta nojata vanhoihin Kyllä me tiedämme-luuloihin.

6. Valjasta kulttuurimuutoksen agentit joka tasolle. Sekoita uutta rekryä ja vanhaa voimaa. Ohjaa suoritusta hyvin selkeästi TAVOITTEISTA käsin.

7. Tunnista rajoittavat epäluulot, esim. naisten urakehitystä kohtaan. Pidä mukanasi Anni Ronkaisen mummin kannuste ”Tee niin kuin itse haluat. Muut eivät sinulle voi karsinoita laittaa.” Tai kuten Elisan myyntijohtaja Anna- Mari Ylihurula (Suomen parasta myyntiorganisaatiota johtava, by the way, says Laatukeskus 2015. Congrats!) kannustaa: ”Jos miehet menevät kokouksen jälkeen saunaan lämmittelemään lisää päätöksiä, mene pukuhuoneeseen ja osallistu. Ei sinne moni ilman pyyhettä ole tullut.”

8. Menestyt sen mukaan, keitä tunnet. Ja ketkä tuntevat miten hyvin teet työsi. Kun teet hyvin työtäsi, se tuo onnekkaita sattumia. Siis rakenna verkostoasi organisaation sisällä ja ulkopuolelle. Anna osaamisesi ja kykysi onnistua näkyä. Tuo itsesi esille vahvana, sitoutuneena ja kunnianhimoisena ammattilaisena.

9. Johtamisessa ei auta 100:n asiantuntemus, jos se kerrotaan vuorovaikutusosaamisella 0. 100 x 0 = 0. Vuorovaikutusosaaminen on edellytys onnistua johtajana.

10. Nainen, hanki mies. Seniormies, josta tulee urasponsorisi. Mies, hanki nainen. Ehkä erityisesti nuorempi nainen, jonka urakehitykselle voit antaa ratkaisevan tärkeän käänteen.

11. Nainen, hanki esikuvanainen. Ei hyvää jätkää vaan Nainen.