Luota niin paljon, että uskallat epäonnistua

Annika Turunen +358 40 586 4214 Linkedin

Luota niin paljon, että uskallat epäonnistua

Oli mahtavaa päästä ensimmäistä kertaa osalliseksi Nordic Business Forumin tunnelmaa ja nähdä intohimolla tärkeisiin asioihin suhtautuvia esiintyjiä. Toisena päivänä lavalla pohdittiin ruokajätteen vähentämistä, merien siivoamista muovijätteeltä, oman tarkoituksen löytämistä, organisaation menestystekijöitä, sekä luottamusta. Jäin tilaisuuden jälkeen pohtimaan, kuinka laajasta, monitulkinnallisesta ja tärkeästä asiasta puhutaankaan, kun puhutaan luottamuksesta. Sana, joka esiintyi monessa puheenvuorossa.

Meille on lapsesta asti opetettu luottamuksen säätelyä ja aikuisenakin sosiaalinen kanssakäymisemme pohjautuu paljon siihen, kuinka paljon paljastamme itsestämme muille ja pystymmekö jakamaan tehtäviä keskenämme. Luottamus tuntuu paljon vaaditulta, kun päähämme on istutettu ’never trust a stranger’ -ajatus ja lisäksi mediatulva kertoo meille päivittäin, kuinka kaltoin kohtelemme kanssaihmisiä ja ympäristöämme. Kirjailijan ja Oxfordin yliopiston luennoitsijan Rachel Botsmanin puheenvuoro luottamuksesta olikin mieleenpainuva ja laittoi ajattelemaan, että tänä päivänähän me tarvitsemme luottamusta enemmän kuin koskaan. Kaikki digitalisaatio edellyttää meiltä luottamusta: uskomme päätöksenteot algoritmeille ja kommunikointi tapahtuu verkon välityksellä. Myös liikeideat perustuvat yhä enemmän luottamukseen, kuten Botsmanin esiin tuomat esimerkkiyritykset AirBnB ja Uber. Meillä Suomessakin syntyy yhä enemmän start up -yrityksiä, jotka suuren pääoman sijaan edellyttävät luottamusta ja menestyvät vain sen avulla. Luotathan sinä siis?

Luottamuksesta puhui myös innostava johtamiskirjailija Patrick Lencioni, joka esitti sen tiimien ja myös johtamisen perustana. Puhuttiin luottamuksesta, jossa uskalletaan olla haavoittuvaisia. ”En tiedä vastausta”, ”opeta minulle, jotta voin tulla yhtä hyväksi kuin sinä”, ”minä mokasin, anteeksi” – kuuluuko näitä lauseita työyhteisössäsi? Jos vastaus on ei, voi olla, että tiiminne kivijalka ei ole kunnossa. Jo yksikin jäsen, joka ei osaa olla haavoittuva, synnyttää pelon ja turhautumisen ilmapiirin. Tällöin tiimi myös sulkee itseltään mahdollisuuden kehittyä. Heikkouden ja haavoittuvuuden näyttäminen tekee meistä ymmärrettävämpiä ja luotettavampia. Moni pitää yllä suuria suojamuureja työyhteisössä, mutta on syytä ihmetellä miksi –  pidämmekö turhaan haavoittuvuutta asiantuntemuksen vastakohtana? Jos emme luota kollegoihimme, miten pystymme rakentamaan yhdessä?

Luottamuksen viesti pätee myös johtajiin: ole etulinjassa esimerkki siitä, kuinka virheitä ei tarvitse pelätä, kuinka heikkouden näyttäminen tekeekin sinusta muiden silmissä vahvemman. Lencionin neuvoa lainatakseni: nosta kätesi ja näytä hikoilleesi! Life Without Limbs -organisaation perustaja Nick Vujicicinkin motivaatiopuhe muistutti yhtä lailla siitä, kuinka epäonnistumisten pelko ei vie meitä mihinkään, vaan vasta epäonnistumisien avulla voimme kasvaa ja kehittyä paremmiksi. Ihmisellä on tämä ihmeellinen taito konstruoida asiat haluamakseen, joten miksi emme muuttaisi epäonnistumisiamme mahdollisuuksiksi oppia ja kasvaa paremmiksi. Yhdessä ja yksilöinä.

Facebooktwitterlinkedin