(Työ)elämää ja suorahakua

Ajatuksiamme (työ)elämästä, suorahausta ja johtamisesta, kirjoittajina Momentouksen ja kumppaneidemme asiantuntijat.

Palaa blogin etusivulle

Menetitkö huippuehdokkaan kalkkiviivoilla?

Kun organisaatio menettää avainhenkilön, on huoli osaavan, motivoituneen ja organisaatioon sopivan uuden henkilön löytämiseksi käsinkosketeltava. Henkilön poislähtö antaa aina mahdollisuuden pohtia roolin painotus uusiksi.

Kun päädytään hakemaan korvaava, aiempaakin parempi ratkaisu, on tarve henkilön löytämiselle ja aikapaine korkealla.

Huolella toteutetun suorahaun kauhutilanne on menettää huippukandi kalkkiviivoilla. Tiimimme kanssa teemme kaikkemme, jotta näin ei kävisi.

Alla ajatuksiamme, kuinka loppumetreillä menettämisen riskiä voi selkeästi vähentää:

1 – Älä anna päätöksenteon venyä pääehdokashaastatteluiden jälkeen. Hidas päätöksentekoprosessi antaa yrityskulttuurista huonon kuvan ja antaa ehdokkaalle aiheen epäillä, ettei hänestä olla oikeasti kiinnostuneita. Pidä ehdokkaat hyvin informoituina etenemisestä ja ”lämpiminä” jatkokeskusteluihin.

2 – Ota huomioon mahdollisten organisaatiomuutoksien vaikutukset haun läpiviennissä. Organisaatiomuutokset pysäyttävät usein haun etenemisen. Hyvien ehdokkaiden ei voi olettaa odottelevan epätietoisuudessa kovin pitkään haun mahdollista etenemistä. Aktiivinen informointi viiveen aikana on erityisen tärkeä keino pitää ehdokas saatavilla.

3 – Kompensaatiosta ei kannata työsopimusneuvotteluissa tinkiä yllätyksenä riman alle. Ehdokas on indikoinut häntä motivoivan tason ja neuvotteluhalukkuutensa, joten ikäviä yllätyksiä ei kannata parhaille ehdokkaille tuoda tässä kohtaa.

4 – Valmistaudu ”myymään” yritystäsi ja tehtävää ehdokkaalle innostavasti ja rehellisesti. Tapaaminen on enemmän myynnillinen tutustumistapaaminen kuin perinteinen työpaikkahaastattelu.


Kirjoittajina Parempaa johtamista, parempi Suomi – suorahakujen missiolla Momentous -tiimistämme

  • Arttu Rajamäki, Research Consultant
  • Markko Ihamuotila, Senior Consultant
  • Mia Aspegrén, Managing Partner, Momentous

Lue myös kollegoidemme Markkon ja Sadun ajatuksia, miten suorahakuprosessin karahtamisen riskiä alkumetreillä voi yrittää välttää.