(Työ)elämää ja suorahakua

Ajatuksiamme (työ)elämästä, suorahausta ja johtamisesta, kirjoittajina Momentouksen ja kumppaneidemme asiantuntijat.

Palaa blogin etusivulle

Muutosta on johdettava – muuten se johtaa meitä

Luin kirjaa muutosjohtajuudesta ja mietin, miten tässä näin pääsi käymään? Seitsemän vuoden työsuhteeni oli päättynyt, ja etsin vastausta kysymykseen: miksi, olinko epäonnistunut?

Viimeinen vuosi oli alalla yleisesti raskas; asiakkaista taisteltiin kynsin hampain, sopimuksia kilpailutettiin, ja yritettiin toimia mahdollisimman tehokkaasti. Tästä huolimatta käteen jäi lähes kestämättömät tappiot.

Olin johtotehtävissä toimiessani vienyt useita muutoksia onnistuneesti läpi. Koin kuitenkin uineeni pitkään vastavirtaan yrityksessä, jonka toimintaa ei pääomitettu tai tuettu mitenkään omistajataholta. Vaikean vuoden päätteeksi minulta alkoi taistelumoraali loppua. En enää uskonut emoyrityksen johtoon, enkä kokenut sen tukevan meitä vaikeassa tilanteessa. En luottanut vallitsevaan toimintamalliin, enkä ollut varma, jaksaisinko lähteä sitä jälleen kerran muuttamaan. Ensimmäistä kertaa mietin, selviäisimmekö tästä kuopasta.

Kun uskoni johtoon horjui, horjui myös uskoni muutoksen lopputulokseen. Muuttuisiko mikään vai oliko työmme täysin turhaa?

Syntyi dominoefekti, joka olisi pitänyt pysäyttää ennen kaikkien palojen kaatumista: En voi toimia vakuuttavasti, jos en luota emoyhtiön johtoon – ja jos en luota emoyhtiön johtoon, he tuskin voivat luottaa minuun.

Muutosta johdetaan esimerkillä

Näkemykseni muutosjohtamisesta on pysynyt monessa suhteessa samana tämänkin kokemuksen jälkeen. Muutos vaatii vision sekä siihen pääsemiseen tarvittavat työkalut, siis strategian. Muutosta johdetaan esimerkillä. Jos et laita itseäsi likoon, et voi odottaa sitä muiltakaan. Kaikkien on uskottava niihin askelmerkkeihin, jotka vievät kohti yhteistä visiota; joukkue on yhtä vahva kuin sen heikoin pelaaja. Tärkeintä on kysyä itseltään, onko valmis ja sitoutunut muutokseen ja sen läpiviemiseen? Mikäli vastaus on jotain muuta kuin 100 % kyllä, älä ota tehtävää vastaan.

Muutosta on johdettava, muuten muutos johtaa meitä.

Kirjoittaja on yksi Momentouksen vuosina 2013 – 2014 toteuttaman johtajien verkostoitumisohjelman, 100 Suomen vauhdittajaa -ohjelman, osallistujista.