(Työ)elämää ja suorahakua

Ajatuksiamme (työ)elämästä, suorahausta ja johtamisesta, kirjoittajina Momentouksen ja kumppaneidemme asiantuntijat.

Palaa blogin etusivulle

Neljäs teollinen vallankumous on täällä – onko organisaatiosi miehitetty oikeilla osaajilla

World Economic Forum listasi alkuvuodesta työllistymisen ja osaamisen näkökulmasta kysytyimmät osaajat, joista organisaationsa osaamista uudistavien yritysten lisäksi ovat kiinnostuneita suorahakua tekevät headhunterit.

  1. Data-analystit, verkkokauppiaat ja sähköisten palveluiden taitavat optimoijat ovat rekrymarkkinoiden hottiksia. Projektipäällikkötasoa on ehdokasmarkkinaan ehtinyt kehittyä jonkin verran, mutta vahvat tulosnäytöt omaava, sähköisen liiketoiminnan johtamiskokemus on vasta osaamisevoluution kypsymiskohdassa. Rajallista toistaiseksi.
  2. Tuotesuunnittelijat eivät lähde minnekään, koska hyville tuotteille on aina kysyntää ja designin merkitys erottavana tekijänä nousee.
  3. Tietokonenörttiys ja matemaattisuus ovat yhä kovaa ja vahvistuvaa valuuttaa digitalisaation ja robotiikan vauhdittuessa.
  4. Arkkitehdit ja insinöörit pysyvät: maailma rakentuu, rakentamisen kasvualueet vain vaihtavat lokaatioita.
  5. Ammattimaisia, tuloksellisia, asiakkaan tarvetta ratkaisukeskeisesti ja aktiivisesti lähestyviä myyjiä tarvitaan aina. Ilman kauppaa ei ole töitä kenelläkään.
  6. Muutosjohtajalle on paikka auki aina vaan. Kaikilla aloilla tarvitaan tulosta tekevää, ihmiset mukaan saavaa muutoksen läpiviejää. Yrityksiltä kysytään kykyä muuttua, kun asiakastarpeet muuttuvat ja uusia mahdollisuuksia avautuu.
  7. Henkilöstön johtamista ja kehittämistä tarvitaan edelleen. Competence shifting -vaihe näkyy vahvasti rekrytoinnissa: uusien tavoitteiden edistäminen vaatii osaamista, jotka yrityksessä ei ehkä ennestään ole. HR-johtajahauissa haetaan vahvaa liiketoiminnallista suuntautumista.
  8. Digitalisaation myötä kontrollin määrä nousee ja sääntelyyn ja suhteiden hallintaan tarvitaan erikoisosaamista.

Oma lisäykseni listalle on strateginen, kehittävä CFO, joka pystyy sparraamaan liiketoimintaa, ja jonka katse on enemmän tulevassa kuin takapeilin raportoinnissa. Talouden strategiset huippuosaajat ovat suorahakutoimeksiannoissamme määrällisesti kysytyimpiä.

Kilpailukyvyn kannalta keskeistä on tunnistaa organisaation olemassa oleva potentiaali muutosten aikaansaamiseksi. Johdon arviointi (Management Audit) luo perustan johdon ja osaamisen kehittämiselle organisaatiossa ja tukee myös seuraajasuunnittelua.