(Työ)elämää ja suorahakua

Ajatuksiamme (työ)elämästä, suorahausta ja johtamisesta, kirjoittajina Momentouksen ja kumppaneidemme asiantuntijat.

Palaa blogin etusivulle

Näin pidät huolta osaamispääomastasi

Entä jos et työskentelekään tehtävissä, jotka World Economic Forum nosti tutkimuksessaan työllistymisen ja osaamisen puolesta  markkinanäkymiltään parhaiksi ja joista edellisessä jutussani kirjoitin? Mitä voisit tehdä osaamispääomallesi vielä tänään?

Seuraavista voisi olla hyötyä minkä tahansa työroolin osalta:

Pidät itsesi päivitettynä firmanne ja yksikkönne tavoitteista ja huolehdit, että pystyt osaamisellasi ja aikaansaavalla, yhteistyöorientoituneella toimintatavallasi tukemaan näiden tavoitteiden etenemistä. Operational Excellence -asenne osaksi arkea!

Pidät jatkuvan oppimisen agendallasi. Tunnetaanhan sinut ammatillisesti vahvana ja kehittyvänä? Työssä oppiminen on parasta täsmää. Hanki vertaismentorointia kollegasta tai eri alalta, hio ammatillisuuttasi seuraamalla aktiivisesti alan ilmiöitä, opi verkostoitumisen kautta muilta, suhtaudu uuteen projektiin tavoitteellisella oppimisen asenteella. Swoppaa eli hanki lyhyt työkierto. Arvioi, mitä osaamisia tarvitset nyt ja millä tasolla ne ovat skaalalla 1-5 – entä mille tasolle tulisi päästä? Ryhdy itse mentoriksi. Pistä pystyyn kiinnostavan teeman ääreen verkottuva tasokas keskusteluryhmä tai osallistu olemassa olevaan. Jos opit uutta joka päivä, nostat markkina-arvoasi.

Ideaali olisi henkilö, joka lähes kouristuksenomaisesti haluaa olla jatkuvasti ajan tasalla alansa uutuuksista.

Sellaista asennetta nyt siis metsästetään ehdokkaiden joukosta. Thought Leader olisi vielä tästä askeleen edellä.

Hyvinvointisi on osa markkina-arvoasi. Tämä liittyy myös toissa viikonloppuna syttyneeseen ”Ajokoiran näköisestä johtajasta tuli ihanne – keskusteluun HS Vieraskynässä ja siihen kirjoitetussa vastineessa. Onko sporttinen ulkonäkö johtajavalinnoissa ohjaava tekijä, kuten johtamiseen erikoistuneet professorit varoittelivat?

Olipa työsi mikä tahansa, pidähän huolta työkunnostasi. Osaamisesi on nahkakansissa, joka tarvitsee jatkuvaa hyvää ja huomioivaa huoltoa – eikä suinkaan vain työn, vaan koko elämäsi vuoksi. Eikä pelkästään fyysisen kunnon ylläpitoa, vaan yhtä lailla psyykkisen, sosiaalisen ja taloudellisen hyvinvointisi ohjaamista. Monipuolisuus, palautuminen ja balanssi ovat avainsanat.

Ulkonäkökriteeri johdon rekrytoinnissa -keskustelun virittäminen onnistui, hyvä. Mutta EI. Johtajarekryjen standardointi ulkonäön mukaisesti oli päätelmä väärästä suunnasta. Oikea suunta olisi mielestäni tämä: erityisen hyvää arvokehitystä on, että nykyään ihanteena pidetään edustussaunomisia enemmän vastuullista itsensä johtamista, elämän laatua ja hyvinvointia osana sitä. Hyvinvointi on osa toimintakykyistä kokonaisuutta (eikä se tarkoita urheilufriikkiyttä). Tähän en haluaisi tikullakaan keksiä huonoa näkökulmaa.

Kuten vuosikymmeniä yritysjohtoa kyydinnyt ja elämäntapamuutosta todistanut taksikuski sen näkee:  Ennen pomot haettiin kosteista edustusilloista pikkutunneilla, kipattiin kotisohvalle ja kyydittiin jälleen muutaman tunnin kuluttua kohmeloisina seuraaviin päätöksentekopöytiin. Pidemmän päällehän ei kestänyt työn laatu eikä pumppu. Nyt johtaja haluaa kotiin alkuillasta, jotta on hyvässä vireessä seuraavana aamuna. Se oli myös kuskin mielestä hyvä juttu.

Siispä, hyvää osaamispääomasi ylläpitoa ja edelleen kehittämisen kautta Sinulle! Mitä kaikkea voitkaan oppia työssäsi ja muiden kautta tämänkin viikon aikana! Ja miten voit tukea muita oppimaan?