(Työ)elämää ja suorahakua

Ajatuksiamme (työ)elämästä, suorahausta ja johtamisesta, kirjoittajina Momentouksen ja kumppaneidemme asiantuntijat.

Palaa blogin etusivulle

NBF2015 – Sing Hallelujah!

Kolme ajatustani, miksi kannatti olla mukana Nordic Business Forumissa:

  1. Leadership Matters but… Johtamisesta ei tule koskaan täydellistä. Mitäs jos alkaisimme sillä aikaa itse paremmiksi työntekijöiksi. Hapuileva johtaminen ei pilaa hyvää tiimiä.
  2. Johtamista tulee vahvasti painottaa yhä vuorovaikutteisempaan suuntaan. Johdamme ihmisiä, olemme ihmisiä. Ihmisyys oli johtamisgurujen läpileikkaava sävy.
  3. NBF muuttaa kulttuuriamme. Suurtapahtuma. Oli kuin olisi ollut ulkomailla. Mikä vapautunut energia ja ajatustenvaihto osallistujien kesken! Tämä kupla oli ihan eri maailmaa kuin muu Suomi tällä hetkellä. Ilmassa oli suuren urheilu-rock-henkisyys-guru-ja verkostoitumisjuhlan tuntua. Toimi. Energiataso kuin parhaassa popissa.

Torstaina ensimmäisenä esiintynyttä John C. Maxwellia (The Five Levels of Influence. New York Times bestselling author, coach and speaker) on siunattu stand-up-esiintyjän lahjalla: mimiikka, tauotus, ääni. Hetkeen ei tarvitse tarttua lainkaan siihen, mistä hän puhuu, vaan miten hän puhuu. Twitter-profiilissaan Maxwell varaa yhden määreen sanalle Christian. Saarnaajia on siis benchmarkattu hyvin. Kritiikkini Maxwellin Seuraa johtajaa -ajatteluun: Mitä tapahtuu, kun Jeesus poistuu? Maxwell tuntui korostavan johtajan henkilöä enemmän kuin näen ihanteeksi.

Kysymys: Miksi ihmiset seuraisivat sinua?

”Ihminen , joka uskoo johtavansa, mutta kukaan ei halua seurata häntä, on vain kävelyllä.”

  • 1. taso: Positio. Sinulla on oikeus määrätä. Muiden on pakko totella.
  • 2. taso: Lupa. Teillä on keskinäinen suhde ja yhteistä, jonka vuoksi ihmiset haluavat seurata sinua.
  • 3. taso: Tuottaminen, aikaansaaminen. Saatte yhdessä aikaan tuloksia. Sinä annat organisaatiollesi jotakin, jota muut arvostavat ja siksi he haluavat seurata sinua.
  • 4. taso: Ihmisten kehittäminen. Ihmiset seuraavat sinua, koska kokevat voivansa kehittyä kanssasi ja tuellasi.
  • 5. taso: Huippupiste. Ihmiset seuraavat sinua juuri sen takia, kuka ja mitä sinä henkilönä olet ja mitä olet tehnyt. He kunnioittavat sinua.

Täytyy myöntää, että massahurmaustilanteissa on todella älyllisesti ilahduttavaa löytää sisältöön kriittinen ajatus, eikö? No, tässä oma kicksini: 5. tasolla, huippupisteessä, on mielestäni todellinen Jeesus-syndrooman riski. Mitä tapahtuu, kun Jeesus poistuu? Ei kukaan täytä messiaan mittoja, ei kelpaa tilalle. Kun Jeesus ottaa hatkat, organisaatio lakoontuu ja sitoutuminen löyhtyy. Liian vahvasti henkilöityneen pomon poistuessa käsissä on vakava epäjatkuvuusongelma. Johtajan persoonan ja roolin ylikorostamisella on varjoja. Esim. Tomas Chamorro-Premuzic, Professor of Business Psychology at University College London, korostaa hyvän johtajan olevan enemminkin taustalla, lähes tapetissa – muut tulevat paremmin esille. Me like. Ja kuka siihen uber-tasoon pystyisi? Vain narsisti luulee olevansa siellä.

Lue lisää Nordic Business Forumin esitysten herättämistä ajatuksistani Johtamispsykologi-blogistani.