(Työ)elämää ja suorahakua

Ajatuksiamme (työ)elämästä, suorahausta ja johtamisesta, kirjoittajina Momentouksen ja kumppaneidemme asiantuntijat.

Palaa blogin etusivulle

Onko elämää Nordic Business Forumin jälkeen?

Maanantaiaamu on saapunut. On aika istuutua työpöydän ääreen ja orientoitua uuteen viikkoon. Viime viikon torstain ja perjantain moni meistä vietti imien inspiraatiota Nordic Business Forumin huikeista puhujista ja innostuneesta ilmapiiristä. Nyt olisi sitten aika toteuttaa keräämiään oivalluksiaan omassa työyhteisössä. Toivottavasti tämän maanantain agendalla onkin tiimipalavereita, joissa jaetaan mukaan tarttunutta ja konkreettisesti mietitään yhdessä, miten näitä meillä lähdetään toteuttamaan.

Mitä sitten tarttui mukaan tästä jopa eräänlaista spirituaalista kokoontumista muistuttavasta ja joukkohurmosta aiheuttavasta tapahtumasta? Tässä muutamia päällimmäiseksi jääneitä ajatushippuja.

  • Digitaalinen media on aiheuttanut murroksen, jossa jokaisesta yhtiöstä on tullut mediayhtiö. Jokaisella yrityksellä pitäisi siis olla eräänlainen päätoimittaja kaikelle tälle sisällön tuottamiselle.
  • The era of underpriced business opportunities. Kaikki mahdollisuudet ovat yhden klikkauksen päässä ilman suuria investointeja.
  • Nykymaailmassa meillä kaikilla on mahdollisuus tehdä mitä vain jos vain meillä on halu toteuttaa.
  • Perinteinen markkinointi on kuoleva ilmiö. Enää ei myydä, vaan tuotetaan sisältöä asiakkaalle. Jos näin et tee, on hiipuminen sinun tähtesi kohtalo.
  • Teknologiasta huolimatta on johdettava ihmisiä, ei koneita! Robotit voivat tulevaisuudessa tehdä nykyiset työmme, mutta yrityksiämme ne eivät pysty johtamaan eivätkä tuottamaan innovaatioita tai liiketoimintastrategiaa.
  • Ota riski ja erotu massasta rohkeasti!

Päällimmäisenä kuitenkin tämän inspiraatiokrapulan hurmoksessa on ajatus, että teknologia tulee muovaamaan maailmaamme vielä roppakaupalla ja ennennäkemättömällä tavalla. Meidän on vastustelun sijaan nautittava tästä muutoksen matkasta. Hyppää siis tänä maanantaina kehityskelkkaan ja pidä kiinni  – matka tulee olemaan töyssyinen ja pitkä, mutta varmasti palkitseva!