(Työ)elämää ja suorahakua

Ajatuksiamme (työ)elämästä, suorahausta ja johtamisesta, kirjoittajina Momentouksen ja kumppaneidemme asiantuntijat.

Palaa blogin etusivulle

Rakas pomo, taidan yllättää sinut

Tätä tulee tehtyä liian vähän: kehuttua pomoa. Eikö?

Jospa nyt kaikkien tonttujen kuunnellessa olisimmekin oikein hyviä työntekijöitä ja antaisimme esimiehellemme sitä arvostavaa palautetta, jota itsekin odotamme. Ihaillaan ja kiitellään siis hetki pomoamme, oikein kunnolla. Positiivinen palaute on parasta työelämässä. Älä ole siis vain lahjan odottaja vaan myös lahjan antaja.

Tarkistaisimmeko asennettamme pomon kehumisen rajoitteisiin hieman kohtuullisemmaksi näillä kolmella väittämällä:

  1. Otammeko esimiehen työn helposti liiaksi itsestäänselvyytenä? ”Totta kai hän tekee parhaansa. Siitähän hänelle maksetaan.” ”Totta kai pomo venyy.” tai ”Itsepä on siihen hommaan alkanut”. Pomollakin on rooliinsa liittyvät tavoitteet ja vastuut, joiden kanssa hän pyrkii pärjäämään. Usein pomoon kohdistuvan tavoitteen voisi tiivistää pyrkimykseen auttaa organisaatiotaan onnistumaan tehtävässään. Ei huono?
  2. Odotuksemme johtamiselle ovat kohtalaisen hyvin hioutuneet. Vastaat nopeasti kysymykseen, miten sinua johdettaisiin hyvin. Entä miten hyvin sinä johdat ja tuet esimiestäsi? Voithan palautteen ja arvostuksen osoituksen kautta vaikuttaa omaan esimieheesi – tukea häntä onnistumaan että auttaa teitä yhdessä onnistumaan. Hyvä pomous ei ole soolosuoritus.
  3. Esimiesportaan keskinkertaisuus tai törttöily innostaa helposti kritisoimaan? Kyllä? Niin se vain on: sosiaalipsykologisesti vallassa on sitä jotakin, joka pistää ihmisen helposti sanomaan kriittisiä vallan haltijasta – vaikkei hänellä tosiasiassa niin hurjasti valtaa olisikaan. Pomollakin on aina pomo. Toimitusjohtajallakin.

Ja sitten siihen kiitos-vireeseen. Mitä jos useampi meistä yllättäisi pomonsa tässä vielä ennen joulua. Kerää kollegoiltasi sisältö seuraavan puheenparren täytteeksi:

Hei pomo, ajattelimme näin vuoden lähestyessä loppuaan pitää sinulle pienen puheen, joulun hengessä. Tämä ehkä yllättää Sinut, mutta toivomme – ja uskomme – että positiivisesti. Meillä on sinulle palautetta. Positiivista ja arvostavaa. Kuten

  1. Oppiminen: Mitä kaikkea olemmekaan oppineet sinulta ja yhdessä tänä vuonna: Kuten…. (your stories)… erottamaan kokoluokkaa 1 ja 100 miljoonan euron välillä.
  2. Haasteet: Missä kiperissä tilanteissa olemme sinua erityisesti ihailleet tänä vuonna? Kuten…. (mitäs teillä) … organisaatiomme kokoonpanon muuttuessa suhtauduit muutoksen tyylillä ja uskoit energiaa tuovasti yhä vahvempaan tulevaisuuteemme.
  3. Onnistumiset: Olemme erityisesti ihailleet sinua siitä, miten…. (teidän täydennys) … kykyäsi heittäytyä prinssi Carl Philipin rooliin noin vaan kesken kuninkaallisten häähumujen. LOL. Ja vähän asiallisemmin – vahvasti sparraava ja kunnioittavasti osallistava asenteesi myynnin ja tekemisen ohjaamiseen on kohdallaan. Saat muista parhaan esiin.
  4. Kehittymisemme: Arvioimme, että yksi parhaista kehityspanoksistasi toimintaamme tänä vuonna on ollut …. (teidän vastaus) …päätöksesi investoinnista ja tapasi sitouttaa meidät uuteen tietojärjestelmäämme. Se todella vie tekemistämme eteenpäin.
  5. Asiakkaamme: Sen lisäksi uskomme, että asiakkaamme kertoisivat sinusta seuraavaa hyvää, josta olemme tosi ylpeitä… (teidän vastaus) …. ammattimainen, luotettava yhteistyökumppani, joka etsii vahvasti ratkaisua heidän tilanteeseensa eikä säpsähdä haasteissakaan.
  6. Lisäksi meillä on tällainen muutama irtokommentti, joka tekee mielestämme sinusta meille varsin passelin ja mainion pomon: (teidän adjektiivit)… olet ihanan hyväntuulinen ja rento, sinulla on mieletön eteenpäin menemisen draivi, positiivinen energia, hienoa miten uskot meihin henkilöinä ja tiiminä, olet kestävä, kunnanhimoisen tavoitteellinen, paineensietokykysi on rauhoittavan upea, olet muita arvostava, kuunteleva ja demokraattinen, helposti lähestyttävä, ja tosi pro asiakastilanteissa – ja edustava.
  7. Joulun toivotus: Näillä sanoin haluamme koko sakki toivottaa sinulle todellakin ansaittua, rentouttavaa ja työsi tuloksista iloitsevaa joulumieltä! Unohda meidät edes joulukalkkunan suupalan pureskelun ajaksi (vaikka epäilemmekin, että ehkä kaipaat meitä kaikkia kuitenkin jo keskellä joululahjojen paperien rapinaa.) Ota rennosti. Iloitse! Nauti rauhasta. Olet todella mielestämme ansainnut sen! Toivotamme Sinulle samalla myös Menestyksekästä Uutta Vuotta, jossa pidät kaikki parhaat pomotoimintosi iloisesti korkealla!

Vilpitön kiitos vuodesta omalle pomolleni, Kimille, ja pomon pomolleni, Markukselle. Kiva olla tässä tarinassa kanssanne!
Yours truly,
Mia
……….
Esimiessuhdehan on elämän laadun kannalta eittämättä tärkeä. Negatiivisena merkityksenä se näkyy sairaspoissaoloissa ja harmituksina työajan ulkopuolellakin. Parhaiden esimiesten merkitystä omalle työelämälleen moni muistelee suurella kiitollisuudella. Voimme itse aika paljon vaikuttaa esimiessuhteeseemme – uskon, että luulojamme enemmän. Kannattaa siis todellakin hakea niitä keinoja, miten tehdä siitä omalta osaltasi yhä parempi ja toimivampi. Arvostus on hyvä ja välttämätön lähtökohta siihen. Kaikissa on jotakin, jota voit aidosti arvostaa. Etsi se, pura omia rajoitteitasi ja ala kehittää parasta yhteistyösuhdetta pomosi kanssa. Kyllähän se kannattaa.

Jos kokonainen kehujen listaus tuntuu ylivoimaiselta niin voihan palautetta sanoa edes palasina. Mitä arvostat? Mikä oli tilanne, jossa hän tuki sinua hyvin? Mikä oli häneltä hyvä tsemppaus? Mitä opit häneltä?

P.S. Kiitos aiheen ideasta ehdottajalle! Ilman lukijaa kirjoittelijakin olisi tyhjempi.

Julkaistu alunperin Mia Aspegrénin johtamispsykologi-blogissa 3.12.