(Työ)elämää ja suorahakua

Ajatuksiamme (työ)elämästä, suorahausta ja johtamisesta, kirjoittajina Momentouksen ja kumppaneidemme asiantuntijat.

Palaa blogin etusivulle

Seuraa johtajaa

Esimerkki ei ole vain yksi tapa johtaa, se on ainoa. Johtajan on oltava esimerkki paitsi johtajana ja ammattilaisena, myös ihmisenä ja työtoverina.

Hyvä johtaja on henkilö, joka on turvassa itsessään, ammattitaidossaan ja johtajuudessaan. Sellainen, jolla ei ole tarvetta korostaa itseään johtajana; oman erinomaisuutensa vangit sopivat yleensä paremmin muihin tehtäviin. Hyvä johtaja luottaa itseensä, tietää asemansa ja on rehellinen itselleen ja työtovereilleen.

Aito ihminen

Hyvä johtaja yleensä vaatii paljon, mutta häneltä myös saa paljon. Hän luo ympärilleen turvaa ja pitää alaistensa puolia tiukoissa tilanteissa. Hyvä johtaja ei ole ihmenainen tai ihmemies; hän näyttää ihmisyytensä ja epätäydellisyytensä avoimesti – ja yleensä saavuttaa suuren luottamuksen juuri siitä syystä, että häneen voi samastua.

Johtamisen monet kasvot

Johtaminen itsessään on palvelemista, edellytysten luomista, inspiroimista, rinnalla kulkemista, vetämistä, työntämistä, vaatimista ja palkitsemista. Se on sekoitus kovuutta ja lempeyttä. Kovimman puolensa se näyttää ennen kaikkea johtajan tehtävän saaneelle: olla luottamuksen arvoinen tuloksen tekijä – joka suhteessa ja suhteessa jokaiseen.

Kirjoittaja on yksi johtajien verkoistoitusmisohjelman, 100 Suomen vauhdittajaa -ohjelman osallistujista, jonka Momentous toteutti v. 2013–2014 osana yhteiskuntavastuutaan.