(Työ)elämää ja suorahakua

Ajatuksiamme (työ)elämästä, suorahausta ja johtamisesta, kirjoittajina Momentouksen ja kumppaneidemme asiantuntijat.

Palaa blogin etusivulle

Työ organisoituu uudelleen ja johtamisen alueet muuttuvat

Kilpailun lisääntymisen, teknologisen mullistuksen ja palveluyhteiskuntaan siirtymisen tuloksena työ organisoituu monella tapaa uudelleen. Maailman mitassa kansakuntien ja markkinoiden merkitykset muuttuvat. Myös yritysten ja muiden työyhteisöjen arvontuotanto muuttuu. Aiemmin suljettujen työorganisaatioiden itseriittoisuus murenee, ja arvontuotantoon tarvitaan uudenlaisia kumppanuuksia ja keskinäisiä riippuvuuksia.

Toki aina on ollut arvonluontiketjuja, mutta enemmän lineaarisesti. Työorganisaatiot ovat muuttumassa kovista biljardipalloista toisiinsa sekoittuvaksi muovailuvahaksi. Tällainen kehitys muuttaa myös johtamista. Entistä enemmän tarvitaan kumppanuuksien johtamista, jossa yhdistyy näkemyksellinen laaja-alaisuus ihmisten kanssa toimimiseen.

Tyypillisesti johtamiseen suuntautuvan henkilön työura alkaa tehtävien johtamisesta. Kokemuksen (ja iän) karttuessa mukaan voi tulla strategiatyötä (management) tai tiimien vetämistä (leadership). Näiden vaiheiden kautta moni huomaa korostavansa kumppanuuksien hallinnan tärkeyttä.

Mikä on Sinun johtamispolkusi?