(Työ)elämää ja suorahakua

Ajatuksiamme (työ)elämästä, suorahausta ja johtamisesta, kirjoittajina Momentouksen ja kumppaneidemme asiantuntijat.

Palaa blogin etusivulle

Uudistuksen johtaminen se on

Kriittisin vaatimus hyvälle johtamiselle tällä hetkellä? Se on kyky johtaa uudistumista.

Tärkein vaatimus johtoryhmän jäsenelle? Kyky sparraavaan yhteistyöhön.

Uudistuksen johtaminen vaatii ajattelun ja toiminnan kykyjä, jotka eivät kaikki ponnista vain itsestäsi vaan tiimistä. Minkälainen tiimidynamiikka edistää uudistamista? Mikä jarruttaa? Parhaan tiimiyhteistyön eli synergian syntyessä tiimissä jokainen pystyy nousemaan yli oman tasonsa – koska saa ajattelu- ja toiminta-apuja muista. Ja osaa sitä hakea ja ottaa vastaan. Synergian fantastisuutta näkyy seuraavissa havainnoissa:

Yhteiset tavoitteet voidaan saavuttaa yhteisen tekemisen kautta, ei ilman.
Hyväksytään keskinäinen tarvitsevuus – on lupa/velvollisuus tarvita kollegaa. Muilla on lupa tarvita sinua.
Päätöksien puntarointiin ja ratkaisujen kehittämiseen osallistutaan kaikkien erilaisin voimin.
Tavoitteiden ja puheiden keskeltä löydetään yhteinen fokus. Suostutaan siihen, että yhteiseksi eduksi itsekin suostun johdettavaksi ja osaksi tiimiä. En ole solisti.
Tavoitteet ja aikaansaaminen on osattu palastella yhteiseen tekemiseen. Kaikki on mukana.
Seurannasta on yhteinen käsitys. Yhteisen tekemisen arviointi tapahtuu luottamuksen hengessä, on rehellistä, arvostavaa ja kannustavaa.

Tylsemmässä tilanteessa johtotiimisi on yhtä uudistuskyvytön kuin sen rajoittunein henkilö.

Johtoryhmän ja tiimin jäsenten onnistumista pitäisikin seurata tarkkaan sen kautta, mitä he saavat aikaan nimenomaan yhteistyössä toistensa kanssa, ei vain irrallisina yksilöinä. Todennäköisesti yhteistyön ilmassa on myös innostusta.

Itse olen näin uuden vuoden herättelemänä miettimässä sekä itsensä johtamisen että ihmisten johtamisen kannalta, mitä hyvää siitä voisi seurata, jos ponnistelisikin itse vähän vähemmän. Lisäisikö se sekä omaa että muiden innostusta? Luultavasti siitä seuraisi jotakin ihan hyvää. Jos jokin tunne on erityisen tärkeä draiveri aikaansaamisen kannalta ja uudistukseen mukaan liittymiseksi niin se on innostus, tämänhän tiedämme nahoissamme ja tieteessä. Innostus yli kaksinkertaistaa aikaansaamisen.

Innostuksen poisnyhtämällä on aivan tyhjää.

Siksi mietinkin nyt, mikähän on omilleni töissä ja vapaalla innostavaa. Jos kuuntelisin sitä, niin siitäkin seuraisi varmasti jotakin hyvää. Siihen kysymykseenhän voisi tässä vaikka innostua!

Entä mitkä asiat innostavat Sinua? Tänään tein itse kohtalaisen arkista innostuslistaani tälle vuodelle ja Ai, toimi! Kokeile vaikka.

Kaikenlaista hyvää vuoteesi!