(Työ)elämää ja suorahakua

Ajatuksiamme (työ)elämästä, suorahausta ja johtamisesta, kirjoittajina Momentouksen ja kumppaneidemme asiantuntijat.

Palaa blogin etusivulle

Uusi toimitusjohtaja, hyödynnä hallitustasi

Oletko uusi toimitusjohtaja ja mietit, miten toimia hallituksesi kanssa parhaalla tavalla? Uutena toimitusjohtajana olet varmasti innoissasi luottamuksesta ja saatat ottaa liikaakin vastuuta yksin kannettavaksi ja rakentaa toimitusjohtajan roolista linnakkeen, johon et muita tarvitse.

Jotta hallitus ei koe jäävänsä pimentoon tai pidä sinua vaikeasti johdettavana, luottamuksen rakentaminen hallituksen kanssa on tärkeää. Heti yhteistyön aluksi on syytä sopia työn ja vastuun jakamisesta. Kerro hallituksellesi, mitä tarvitset siltä onnistuaksesi työssäsi mahdollisimman hyvin ja kysy, mistä ja miten hallitus odottaa sinun raportoivan, tuovan päätettäväksi tai antavan tiedoksi. Yhteistyölle innostava perusta saattaa löytyä vahvasta, yhteisestä ja yhdessä päätetystä visiosta.

Vaikka olisit entuudestaan kokenut yhteistyössä hallituksen kanssa, osoittautuu jokainen hallitus omanlaisekseen toimintatapoineen ja oletuksineen. Tunnista ja selkiytä itsellesi, mikä on juuri tämän hallituksen kulttuuri.

Hallitus voi toimia kriittisenä haastajanasi ja varmistajanasi. Isommissa asioissa saattaa olla parempi yhden ratkaisuehdotuksen sijaan tuoda yhdessä ruodittavaksi useita vaihtoehtoja. Paperi- tai kumileimasinhallitukseen ei pidä tyytyä.

Keskustele, sparraa ja tutustu hallituksesi jäseniin. Hallitukselta kuulet myös omistajan tahtotilan: haetaanko rohkeaa kasvua, vakautta, arvonnostoa, tasaista tuottoa vai loikkaa? Sen mukaan keskustelet myös erilaisista asioista hallituksen kanssa ja johdat toimintaanne, raportoit ja vaadit suunnitelmia.

Hallituksesi odottaa rehellisyyttä ja toimitusjohtajan tuovan huolestuttavat signaalit liiketoimintaympäristön muutoksista keskusteltavaksi ajoissa eikä vasta sitten kun asia on sylissä. Hallitukselle yhtiön tilasta kertovat – eurojen lisäksi – esimerkiksi henkilöstötyytyväisyys, asiakasarviot ja johtajuusarviot.

Viisi käskyä uudelle toimitusjohtajalle:

  1. Unohda yli-itsenäisyys, kuuntele ja opi
  2. Määritelkää hallituksen ja toimivan johdon työnjako ja vastuut
  3. Tutustu hallitukseesi ja käytä sitä kriittisenä haastajanasi
  4. Tunne omistajan tahtotila
  5. Ole rehellinen

Lopuksi vielä kättä pidempää

  • Johdon auditointi (Management Audit) on keino tuoda sekä hallitukselle että itselle näkemys toimitusjohtajan tukena toimivasta johtoryhmästä ja sen tasosta. Se on johtamisen kehittämisen työkalu, jolla arvioidaan johdon ja avainhenkilöiden kyvykkyyttä ja sitoutumista vastata organisaation haasteisiin ja muutostilanteisiin.
  • Advisory Board voi puolestaan paikata sparraamisessa, jos hallituksesta saatava tuki jää torsoksi.
  • Työnjakoon ja rooleihin hyvää struktuuria tarjoaa esim. Boardmanin Hallitus vai toimitusjohtaja – Työnjako ja vastuut -teos.

Johdon auditointi on keino tuoda hallitukselle ja myös itsellesi näkemys toimitusjohtajan tukena toimivasta tiimistä ja sen tasosta.  Jos olet kiinnostunut johdon arvioinnista, ota yhteyttä meihin.