Onnea – meille lähettämäsi CV tai Linkedinin profiilissasi oleva ammatillinen osaamisesi on vakuuttanut sekä meidät että toimeksiantajamme, jos olet saanut puhelun konsultiltamme koskien kiinnostustasi tiettyä tehtävää kohtaan. Jos kiinnostuit, sait luultavasti kutsun haastatteluun Momentoukselle – kuten 5 – 10 muutakin potentiaalista ehdokasta. Haastattelukutsun yhteydessä sait todennäköisesti myös itsearviointitehtäviä tehtäväksi ennen haastattelua. Vastatessasi pääset arvioimaan, minkä tyyppisessä yrityskulttuurissa mieluiten työskentelisit, millaisena näet kykysi johtaa ihmisiä ja asioita ja mitkä asiat sinua työssä motivoivat.

Pääehdokashaastattelussa tapaat toimeksiantajan ensimmäistä kertaa

Toimeksiantajalle esittelemme haastattelujen ja arviointien perusteella 5 – 8 potentiaalista pääehdokasta, joista tyypillisesti 3 – 5 valitaan pääehdokkaiksi. Pääehdokashaastattelut toteutetaan lähes aina Momentouksen toimistolla, yhden päivän rupeamana. Siksi olemme ehkä jo ensimmäisessä konsulttitapaamisessasi pyytäneet sinua varamaan tuon päivän kalenteristasi. Pääehdokkaita haastattelemassa ovat toimeksiantajan edustajat (tyypillisesti kaksi henkilöä) ja Momentouksen toimeksiannon vastuukonsultti.

Potentiaalisena pääehdokkaana voit varautua kirjoittamaan esseen tehtävästä ja näkemyksestäsi omasta roolistasi siinä jo ennen pääehdokashaastattelua. Pääehdokashaastattelun jälkeen pääehdokkaat osallistuvat linkin kautta toteutettaviin psykometrisiin arviointeihin. Riippumatta siitä, eteneekö prosessi kohdallasi vai ei, saat konsultilta henkilökohtaisen palautteen onnistumisestasi oman kehityksesi tueksi.

Päivän päätteeksi on yleensä selvillä ykkösehdokas, jonka suosittelijat Momentous pyrkii kontaktoimaan mahdollisimman pian ja raportoimaan niistä kirjallisesti toimeksiantajalle.

Toimeksiantaja käy ykkösehdokkaan kanssa yleensä tarkentavat keskustelut tai voi järjestää tehtävään tämän kollegoille ja alaisille tapaamisen. Työsopimuksen allekirjoittaminen päättää suorahakuprosessin.

Palautteesi on meille tärkeä

Korostamme läpi prosessin viestinnän merkitystä: saat vähintään viikoittain kuulla, miten rekrytointi etenee. Pyrimme tarjoamaan sinulle parhaan mahdollisen ehdokaskokemuksen ja palautettasi kysymmekin verkkokyselyllä prosessin päätteeksi.